DIVIZIA DE MONTAJ INVELITORI

Seviciile pe care vi le oferim

Sisteme la "cheie"
Implementam sisteme complete de acoperisuri – “la cheie” cu sau fara mansarda.
Proiectam si executam sisteme de dulgherie cu personal calificat în expertizarea lor.
Reparam sarpante – partial sau integral.
Realizam sarpante de lemn cu echipe specializate de dulgheri.
Refacem sarpante din lemn pe tipuri diverse constructive:
a) clasice – cu popi, capriori si stâlpi interiori;
b) mitek – grinzi cu zabrele fara stâlpi interiori.
Consolidam sarpante vechi sau executam modificari structurale.
Transformam podul nelocuit într-un spatiu locuibil (mansardare profesionala).
Montam sisteme pluviale.
Montam ferestre de mansarada.
Executam termoizolatii.
Executam ventilatii.
Executam tratamente de ignifugare si tratament fungicid.

Excelenta si Profesionalism
Toate serviciile de executie si montaj sunt efectuate cu echipe proprii autorizate coordonate de ingineri specializati.
Toate produsele noastre asigura performante ridicate si confera siguranta si stil acoperisurilor.Politica noastra de investitii pe termen lung dovedeste seriozitate si confera autenticitate garantiilor pe care le acordam.
Calitatea produselor, consultanta competenta si serviciile exemplare sunt esentiale pentru a satisface clientii.
Cu angajati competenti, reusim sa cream relatii personale, de lunga durata cu clientii.
Personalul operativ beneficiaza periodic de instruire pe operatiuni si branduri specifice pentru a oferi maximum de operativitate si profesionalism.
Fiecare angajat se identifica cu obiectivele companiei si aduce o contributie activa pentru succesul acesteia.
Va furnizam informatii cu privire la noi, la activitatile si la obiectivele noastre in mod regulat si cu onestitate.

Sistemul de Invelitori Ceramice
Invelitoarea este elementul de constructie prevazut la partea superioara a acoperisului, cu rol de izolare a cladirii contra agentilor atmosferici.
Invelitoarea de tigla ceramica este una din cele mai vechi tipuri de invelitoare cunoscuta. Ea nu trebuie numai sa raspunda exigentei de etanseitate, dar trebuie sa satisfaca si o serie de exigente referitoare la durabilitate, rezistenta si foc, aspect estetic, etc.
Este foarte important ca invelitoarea sa permita migratia naturala a vaporilor de apa din interiorul spre exteriorul cladirii, fara ca acestia sa condenseze, provocand daune structurii acoperisului sau tavanului.
Pentru ca acoperisul sa corespunda tuturor cerintelor dumneavoastra trebuie respectate anumite cerinte: Panta acoperisului trebuie sa fie in limitele specificate pentru fiecare tip de invelitoare in parte. Panta inferioara limitei minime admise duce la pierderea garantiei. Invelitoarea trebuie sa fie ventilata, pentru a putea permite eliminarea vaporilor de apa.
Din acest motiv, la acoperisul cu astereala se va monta obligatoriu si o sipca longitudinala cu dimensiunea de 48x48 mm, care creeaza un gol de aer intre astereala si invelitoare care asigura un gol de aer permanent. Pentru a facilita accesul si eliminarea acestui aer se utilizeaza piesele de aerisire, care se monteaza in numar de minim 1 buc/10mp, o piesa montandu-se in al doilea rand de la streasina, iar cealalta dispusa simetric in al doilea rand de sub coama. Si nerespectarea acestei cerinte duce la pierderea garantiei.
Elementele de lateral si de coama se vor prinde obligatoriu cu cui, iar in zonele cu nebulozitate mare se recomanda prinderea unui numar cat mai mare de tigle.
Pentru a evita caderea brusca si in cantitate mare a zapezii, fapt ce poate duce la degradarea jgheaburilor de scurgere a apei, se recomanda folosirea parazapezii, ce se monteaza de regula in al doilea si al patrulea rand de la streasina, in zig-zag. Numarul de parazapezi se stabileste in functie de panta si dimensiunile acoperisului, respectiv in functie de cantitatea de precipitatii sub forma de zapada ce cade in timpul iernii.
Pentru a preintampina infiltratiile de apa prin gaura de cui, in cazul tiglelor care nu necesita prinderea in acest mod, tigla este perforata doar in proportie de circa 80%.
O batere a cuiului (diametrul maxim 1,5 mm) cu ciocanul poate duce la degradarea partiala a tiglei si din acest motiv recomandam ca, tiglelor care urmeaza sa se prinda in cui sa le fie data o gaura completa de 2-2.5mm cu o masina de gaurit, in gaura de cui existenta, urmand ca dupa aceea sa fie batut cuiul corespunzator.
Tigla ceramica are un aspect deosebit si o durata de viata de pâna la 100 de ani, este termorezistenta, ignifuga, rigida la socuri, acizi, murdarie, înghet, având capacitatea de uscare rapida si permeabilitate la vaporii de apa. Trebuie mentionat însa ca acest tip de tigla are o greutate de 10 ori mai mare decât tiglele metalice astfel ca e nevoie de sfatul unui specialist înainte de a fi montate pentru a nu afecta structura casei.
Tigle, tigle solzi, olane ceramice
Au constituit o varianta destul de raspandita de finisare a acoperisurilor. Sunt fabricate in general din argila arsa, cu diverse adaosuri, iar in functie de modul de producere pot fi trase sau presate.
Caracteristici importante:
- panta minima: pentru tigle, tigle solzi este de aproximativ 15° (35%).
- panta minima: pentru olane este de 11° (25%).
- forma si finisare: exista tigle obisnuite (sub forma de placi, trase sau presate), tigle solzi sau olane.
Pot fi finisate natur, glazurate sau lacuite pe una sau pe ambele fete.
- montaj: se face pe sipci si contrasipci, cu sau fara astereala. Olanele se pot monta si direct pe astereala. Elementele se pozeaza direct si se prind cu cuie sau holzsuruburi prin strapungeri prefabricate.
- in cazul versantilor abrupti sau al ruperilor de panta, tiglele pot necesita ancorari suplimentare pentru a ramane fixe pe pozitie.
- componente si accesorii: sisteme de invelitori ceramice sunt completate cu elemente care sa permita un montaj mai usor – tigle de coama si de muchie, tigle de margine, tigle de ventilare, tigle pentru strapungeri, tigle cu parazapezi, jumatati de tigla.
Pentru dolii sau pentru racorduri cu alte elemente de constructii se vor folosi sorturi de tabla
